Slide background

Je kunt bij ons vrijblijvend een afspraak maken om te onderzoeken of jouw ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen.

Zachte lenzen.

Zachte contactlenzen vormen zich naar je oogbol. Zachte lenzen hebben meerdere voordelen ten opzichte van harde lenzen:

 • Een zachte lens voel je niet op het oog
 • De kans dat de lens uit het oog valt is klein
 • stofjes (vuiltjes) komen minder makkelijk achter de lens

Je kunt bij ons kiezen uit een groot variatie zachte contactlenzen. Denk hierbij eens aan: voor veraf zien?, kleurlenzen, lees- en multifocale lenzen.

De zachte lenzen zijn in verschillende soorten materiaal verkrijgbaar. Samen kijken we welke lens het beste bij jou en je ogen past.

Vormstabiele lenzen

Harde vormstabiele lenzen zijn lang niet meer zo hard als vroeger. Ze worden exact op maat gemaakt. Bij het aanmeten zijn meer mogelijkheden beschikbaar dan met zachte lenzen.

De harde vormstabiele lens heeft de volgende voordelen:

 • makkelijk in te zetten
 • op termijn goedkoper
 • ook leverbaar in multifocale variant.
 • geschikt voor alle sterktes

Er kleven ook nadelen aan de harde vormstabiele lens. Deze kan namelijk sneller uit het oog vallen en het duurt langer voordat je gewend bent aan de lens. Ook is de harde vormstabiele lens gevoeliger voor stof.

NACHTLENZEN

**  Nu ook in multifocale variant leverbaar

Gedurende je nachtrust draag je nachtlenzen. Het bijzondere van nachtlenzen is dat deze je ogen corrigeren tijdens je slaap, zonder dat je er iets van merkt. Nachtlenzen voelen direct prettig aan en overdag heb je geen bril of lenzen meer nodig.

Voordelen

 • Nachtlenzen corrigeren je ogen, terwijl je slaapt
 • Overdag heb je geen lenzen of bril nodig
 • Hoge zuurstofdoorlatendheid
 • Goed te gebruiken bij gevoelige of droge ogen

Graag bespreken wij welke mogelijkheden beschikbaar zijn voor jouw specifieke situatie.

Kom langs in onze winkel of maak een afspraak.

MULTIFOCALE LENZEN

Zonder moeite alles scherp kunnen zien is belangrijk. Of dat nu een mooie film op tv is, of het appje dat je op je mobiele telefoon ontvangt. Je wilt ze allebei moeiteloos kunnen zien. Met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij zonder problemen scherp zien. Doordat deze twee delen langzaam in elkaar overlopen, ervaar je weinig last van de overgangen en verloopt de gewenning vaak makkelijk. Omdat je met multifocale lenzen op een andere manier gaat kijken, heb je een korte gewenningsperiode nodig. Het fijne aan multifocale lenzen is dat je in alle richtingen dichtbij scherp kan zien, ook boven en naast je.

instructie contactlenzen

Aanbrengen van uw contactlenzen

 • Handen wassen

  Was altijd eerst je handen goed met zeep (bij voorkeur een vloeibare, niet geparfumeerde, antibacteriële zeep), voordat je je ogen of contactlenzen aanraakt. Spoel ze daarna goed af en droog ze met een pluisvrije handdoek. Maak er een gewoonte van altijd eerst je rechterlens in te doen. Zo raken de lenzen nooit per ongeluk verwisseld!

 • Binnenstebuiten

  Controleer of de lens niet binnenstebuiten is gekeerd. Leg de lens op het topje van je vinger en houd deze tegen het licht. Als de randen naar buiten afbuigen, zit de lens binnenstebuiten. Als de lens een mooi rond kommetje vormt, dan zit deze goed en kun je hem indoen. De meeste lenzen hebben een indicator. Hiermee zie je eenvoudig of de lens binnenstebuiten is gekeerd. Houd de lens tegen het licht. Als de cijfers goed staan, zit de lens ook goed.

 • Aanbrengen

  Gebruik de andere hand om je bovenste ooglid voorzichtig op te tillen, zodat je niet kunt knipperen met je oog wanneer je de lens indoet.

  1. Gebruik nu een vinger van de hand waarmee je de lens plaatst om het onderste ooglid naar beneden te trekken.

  2. Breng de contactlens nu voorzichtig naar het oog. Als je hierbij omhoog kijkt, gaat het plaatsen makkelijker.

  3. Laat je oogleden los en houd het oog even gesloten zodat de lens op zijn plaats kan glijden.

  Herhaal deze routine voor het linkeroog.