FL 41 is een roze gekleurd filter

Heb je last van ?

 • Migraine
 • Hoofdpijn

 

 • Lichtgevoeligheid
 • Blepharosmasme
  Informeer bij ons naar FL 41 het roze gekleurd filter

  Dit filter wordt met succes toegepast bij patiënten met hoofdpijn, veroorzaakt door migraine, blefarospasme en andere problemen met lichtgevoeligheid.

  Ook vermindert het FL41 filter symptomen die door gebruikers met visuele stress vaak ervaren worden.

  A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
  FL 41 filter
  Na 4 maanden dragen van het FL 41 filter bleek de migraine verminderd te zijn

  Na een onderzoek waarbij men patiënten afwisselend een bril met FL 41 filterglazen en een bril met conventionele grijze zonnebrilglazen of een bril met standaard roze getinte glazen liet dragen, was de conclusie dat de meerderheid van de patiënten een duidelijke voorkeur had voor de FL 41 filterglazen. Sinds die tijd worden in verschillende oogklinieken in diverse landen met succes FL 41 filterglazen gebruikt om bovengenoemde klachten te behandelen.

  Hoewel we niet helemaal zeker weten waarom FL 41 de lichtgevoeligheid verbetert, lijkt het te maken te hebben met de golflengtes van licht die uitgefilterd worden. FL 41 filtert bepaalde golflengtes uit blauw en groen. Men neemt aan dat deze kleuren als hinderlijk worden ondervonden door patiënten met migraine, lichtgevoeligheid en hoofdpijn. Door het blokkeren van deze golflengtes van het licht verbetert het filter ook het contrast en de scherpte waardoor de gezichtsscherpte verbetert. In een studie is aangetoond dat een placebo tint, welke op de FL 41 tint lijkt, niet werkt.  De blauw-blokkerende eigenschappen van FL 41 filterglazen zijn uniek.

  Blefarospasme

  Uit recent onderzoeken is  gebleken dat het dragen van het FL 41 filter een positief resultaat heeft op blefarospasme.

  Blefarospasme betekent letterlijk ’ooglid
   samentrekkingen, het wordt gekarakteriseerd door het herhaaldelijk en onwillekeurig dichtknijpen van de oogleden ten gevolge van de samen-trekkingen (spasmen) van de ooglidspieren. Het dichtknijpen van de oogleden kan kort of lang duren, de hevigheid is van patiënt tot patiënt verschillend.

  A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.
  Blefarospasme
  A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

  "Ik sta op de golfbaan en wil u bedanken voor de FL 41 bril. Het is vandaag, sinds 20 jaar, de eerste keer dat ik weer golf kan spelen…”