Slide background

Comfortabel zicht, groter contrast, maximale

Mensen met AMD (leeftijds gebonden Macula Degeneratie) hebben vaak problemen in het vinden van een optisch hulpmiddel welke hen écht helpt om significant beter te kunnen zien. Meestal wordt hen de standaard mogelijkheden geadviseerd, wat misschien iets helpt. Echter een oog met Macula Degeneratie heeft meer nodig dan alleen sterkte correctie. Er is een product wat meer biedt dan de standaard optiek en dat is AMD Comfort van Multilens. AMD Comfort van Multilens biedt mensen met Macula Degeneratie een concept, welke eenvoudig is toe te passen en welke niet moeilijk is om voor te schrijven.AMD comfort

AMD Comfort is een speciaal ontworpen kunststof glas voor mensen met Macula Degeneratie.

Het glas bestaat uit 4 kenmerken

Comfort Filter

Een speciaal ontworpen comfort filter welke 100% beschermt tegen UV-licht. Dit comfort filter houdt het blauwe licht substantieel tegen, maar behoudt de verdere functionaliteiten van het glas en zorgt ervoor dat je de natuurlijke kleuren kunt blijven zien.

Vergroting

AMD glazen bieden een vergroting, welke genoeg is om het verschil te maken voor de drager van de glazen, maar welke niet te groot is waardoor het gezichtsveld verminderd zal worden. De vergroting is gemaakt met een speciale slijptechniek, waardoor het glas iets gecurved is en wat dikker wordt gemaakt. Er zijn 2 vergrotingen mogelijk, AMD-I en AMD-II. AMD-I biedt een balans tussen cosmetisch uiterlijk en vergroting, AMD-II biedt meer vergroting waardoor het glas dikker is. AMD-I heeft een vergroting van ongeveer 3%, AMD-II heeft een vergroting van ongeveer 6%. De exacte vergroting is afhankelijk van het voorschrift en de selectie van het glas.

Ontspiegeling

Superontspiegeling zit standaard in de AMD comfort glazen, het verbetert het comfort en vermindert de verblinding.

Individuele correctie Wanneer een persoon niet normaal kan zien zal er eerst gecheckt moeten worden of dit op te lossen is met normale correctie. Hetzelfde geldt voor de AMD patiënt. Eerst moet er gekeken worden welk voorschrift nodig is. Daarom worden alle AMD comfort glazen voorzien van een individuele correctie, om het glas zo optimaal mogelijk te maken.

Gemakkelijk om te proberen

Om de AMD comfort uit te proberen, zijn er passets gemaakt welke simpel te gebruiken zijn. Laat de patiënt het verschil ervaren met behulp van de AMD comfort Flip-up of met de AMD comfort Flip-up welke voor een eigen bril gehouden kan worden.