Slide background

Welk type glazen passen het beste bij u!

Het montuur vormt de basis voor comfort en stijl. Maar de glazen zijn natuurlijk het belangrijkst! Voordat wij samen met jou een keuze maken, analyseren wij eerst uitgebreid je ogen. Daarna adviseren wij je welk type glazen het beste bij je past.

Waarschijnlijk kun je niet direct beoordelen welk type glazen geschikt voor je zijn, omdat je aan ze zult moet wennen. Sommige mensen wennen heel snel aan nieuwe glazen, anderen hebben er een langere tijd voor nodig. Dit is een normaal verschijnsel.

Wij bieden keuze uit glazen van vooraanstaande merken. Maar ook binnen onze basis collectie vindt je bijna alle soorten glastypen. Ongeacht het merk kun je kiezen uit:

Migraine glazen FL 41

FL-41 is een roze gekleurd filter dat met succes toegepast wordt bij patiënten met hoofdpijn door migraine blefarospasme (ooglidsamentrekking) en andere lichtgevoelige problemen.

Vista Mesh

Vista Mesh wordt toegepast in een kantooromgeving waar fluorescerend licht gebruikt wordt. Bijvoorbeeld tijdens continu gebruik van een computer, wat stress en/of hoofdpijn veroorzaakt. Vista Mesh helpt bij vermoeidheid van de ogen en het voorkomt hoofdpijn.

Tijdens nacht rijden bestrijdt Vista Mesh de schittering van tegemoetkomende lampen en helpt bij vermoeidheid van de ogen. Met een lichtdoorlaatbaarheid van 90% transmissie, voldoet Vista Mesh aan de eis om er overdag én ’s-nachts mee te kunnen autorijden.

Night Cover

Deze glazen helpt tegen de schitteringen van auto’s in het tegemoet komende verkeer. Multilens heeft een speciaal filter ontwikkeld om de blauwe golflengte van LED-licht te reduceren.

AMD Comfort

Mensen met AMD (leeftijds gebonden Macula Degeneratie ) hebben vaak problemen met het vinden van een hulpmiddel dat écht helpt om een stuk beter te kunnen zien. Meestal krijgen zij de standaard mogelijkheden geadviseerd, wat misschien een klein beetje helpt. Echter, een oog met Macula Degeneratie heeft meer nodig dan alleen sterkte correctie!

Bifocaal

Voor veraf en dichtbij. Optimaal kijkcomfort met één glas. Het glas bevat twee zichtbaar verschillende delen.

Multifocaal!

Een bril met multifocale glazen is praktisch voor elke afstand. Het zicht blijft altijd goed, want multifocale glazen corrigeren namelijk zowel bijziendheid als verziendheid. Met multifocale glazen zie je alle afstanden met één bril. De glazen zijn op meerdere sterktes geslepen, die geleidelijk in elkaar overlopen. Geen duidelijke ‘scheidingslijn’ meer in het glas. In het begin zijn multifocale glazen even wennen, maar na verloop van tijd leer je door welk deel van het glas je moet kijken. Uiteindelijk zijn comfort en kwaliteit verenigd in multifocale brillenglazen.

Computerglazen!

Mensen die lang achter een beeldscherm zitten, kunnen problemen krijgen met hun ogen. Vermoeide, prikkende of droge ogen zijn vaak signalen van ogen die moeite hebben met het beeldscherm. Om deze klachten tegen te gaan, ontwikkelden wij de speciale computerbril. De bril is ideaal voor op kantoor, omdat je ogen gecorrigeerd worden tussen 0,2 en 3 meter. Zo verbetert de bril je zicht op het toetsenbord en beeldscherm en werk je voortaan aangenamer en meer ontspannen.

Kunststof brillenglazen!

Kunststof brillenglazen hebben een plezierig draagcomfort door het lichte materiaal. Kunststof glazen – ook wel organische brillenglazen genoemd – worden gebruikt voor allerlei soorten brillen, maar zijn het meest geschikt voor kinderen en sporters. Het materiaal is breukbestendig en gaat langer mee dan brillenglazen van mineraalglas. Een ander voordeel is dat kunststof brillenglazen splinterbestendig zijn en tevens gekleurd kunnen worden met alle denkbare kleuren.

Wij bieden je enkele opties aan bij het gebruik van kunststofglazen. Loop bij ons eens binnen om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen.